OCE

Canon banners
Početna / Projekti

Realizovani projekti

U proteklih 10-ak godina OSA Računarski inženjering je realizovala veliki broj projekata iz oblasti digitalne masovne štampe i kovertiranja dokumenata i pozicionirala kao regionalni lider u ovoj oblasti. Svi naši projekti su bazirani na opremi vodećih svetskih proizvođača opreme i softvera za digitalnu štampu i kovertiranje, kompanija Océ, Kern i Printsoft kao i na sopstvenom iskustvu i razvoju. U nastavku pogledajte neke najvažnije projekte koje smo realizovali.

Printing centar Telekoma Srbije

Printing centar Telekoma Srbije je trenutno jedan od najvećih digitalnih štamparija u regionu. Od 2002. godine, kada su instalirane prve mašine za štampu i kovertiranje, pa sve do danas raste i razvija se u skladu sa potrebama korisnika.

Danas Printing centar ima ukupni kapacitet štampe preko 120.000 A4 otisaka na sat i ukupni kapacitet za insertovanje dokumenata u koverte od blizu 100.000 koverata na sat. Proces štampe telefonskih računa obavlja se na dve linije Océ Pagestream 1000 TWIN printera  a zatim se odštampani materijal kovertira na 4 kovertirke Kern 3500.

Pored osnovne delatnosti štampanja telefonskih računa, Printing centar je opremljen i štampačima za pojedinačne listove Océ VarioPrint3110 i Océ CPS 900 kao i sa kovertirkom Kern 4300 čime je spreman za obavljanje uslužne delatnosti štampe i kovertiranja za eksterne korisnike.

Printing centar Pošte Srbije

Krajem 2009 u sklopu štamparije PTT Srbije koja je jedna od najopremljenijih u zamlji, uspešno je instaliran i pušten u rad najproduktivniji Kern-ov sistem za kovertiranje - Kern 3500. Ova dvokanalna mašina je namenjena masovnom kovertiranju materijala štampanog na kontinualnim formama ili na pojedinačnim listovima brzinom od maksimalno 22.000 koverata na sat. U skladu sa potrebama naručioca mašina istovremeno obavlja i štampu adresnih podataka, povratnica i gramažu poštanskih pošiljaka na kovertama. Pored toga moguće je dodavati predštampane materijale prema potrebama korisnika a ceo sistem je softverski kontrolisan čime je potpuno eliminisana mogućnost pojave grešaka.

Printing centri Poreske uprave Republike Srbije

Finansiran od strane Evropske agencije za rekonstrukciju, 2007. godine je realizovan projekat opremanja printing centara Poreske uprave Republike Srbije. Opet, kao i u drugim velikim kompanijama, kao najadekvatnije rešenje se pokazala kombinacija Océ - Kern - Printsoft a OSA je odabrana kao najpouzdaniji izvođač projekta.

Na dve lokacije u Beogradu je instalirana istovetna oprema za štampu i kovertiranje i to po dva digitalna produktivna printera Océ VarioPrint 3110 i po dve mašine za kovertiranje srednjeg kapaciteta Kern 686. Oba printing centra imaju ukupan kapacitet od oko 400 A4 stranica u minutu kada je u pitanju štampa i oko 30.000 koverata na sat na 4 mašine za insertovanje.

Infostan Beograd

U 2009. godini smo u štampariji JKP Infostan instalirali prvu mašinu za masovno kovertiranje iz beskonačnog papira, sa dodavanjem priloga, KERN 2600 koja uz liniju za štampu OCE PageStream 88 čini jedinstveni sistem za štampu i kovertiranje. Ovako uskladjen sisitem se koristi za štampu računa objedinjene naplate s tim što opis poslova može biti i raznovrsniji.

Printing centar Telekom Srpske - Banja Luka

U prostorijama Telekoma Srpske rade 2 Océ produkciona štampača Océ VarioPrint 3110 i jedna mašina za kovertiranje Kern 686. Upravo je u toku proces isporuke druge istovetne mašine za kovertiranje i dva printera VarioPrint 4120 čime će kapaciteti biti povećani u skladu sa rastućim potrebama korisnika.

Printing centar Pošte Crne Gore

Pošta Crne Gore već više od 10 godina obavlja poslove personalizovane štampe i kovertiranja na Océ i Kern sistemima. S obzirom na veliki period, u Pošti Crne Gore su prisutne tri generacije Océ printera: Océ 3165, VarioPrint 2090 i VarioPrint 2110. Uz dva Kern-a 686, printing centar u Podgorici je, kako je to već uobičajeno, najsavremeniji i najveći digitalni printing centar u Crnoj Gori.

Kontaktirajte nas :

Poštom:
Osa Računarski inženjering
Takovska 45/VI
11000 Beograd

Tel/fax:
+381 (11) 3290-362
+381 (11) 3291-353