OCE

Canon banners
Početna / Vesti / Objavljeni članci / Océ ofanziva

Océ ofanziva


alt

Kriza trese ceo svet već godinu dana i niko ne zna dokle će sve to trajati. Firme imaju veliku odgovornost i obavezu da prežive, a Océ nam je ponudio svoju viziju uspeha.

U poslovnom svetu razvile su se dve osnovne tehnike za preživljavanje, prva – skrati troškove, ubaci se u hibernaciju i čekaj da kriza prođe, i druga – zgrabi stvar u svoje ruke, daj sve od sebe i veruj u uspeh. Iz svoje 130 godina duge istorije, kompanija Océ je imala šta da nauči, ovu situaciju je ozbiljno shvatila i svi zaposleni su dali sve od sebe. Proizvod takvog opredeljenja i rada su dva nova multi­funkcijska uređaja koja su tržištu ponuđena krajem 2009. i početkom 2010. Oba ova uređaja slede nov, najnapredniji koncept, tako da su im glavne prednosti najveća produktivnost do sada, pouzdanost i, što je za korisnika najvažnije, jednostavnost upotrebe.
Uhvatite sledeći talas
 
Nov koncept ili sledeći talas, kako ga je Océ nazvao, izgrađen je tako da odgovori svim potrebama korisnika i baziran je na dugoj tradiciji i poznavanju načina funkcionisanja industrije kao glavnog korisnika širokog formata. U današnjem svetu, neke od najnaprednijih arhitektonskih, inženjerskih i građevinskih kompanija, gradeći svet oko sebe, oslanjaju se na Océ‑ova rešenja za štampu dokumenata širokog formata. Nov Océ‑ov dizajn se zasniva na jednom postolju „futstepu“ (foot step). Cela mašina je na samo jednom postolju, koje prati karakterističan sistem za prihvat (top delivery tray) odštampanog materijala. Pobednička filozofija, zasnovana na beskompromisnom kvalitetu i dokazana u stvarnom svetu u teškim uslovima za rad, i dalje je osnova tehnologije svake Océ mašine.
 
Prvi all in one uređaj je jednostavan i robustan multi­funkcijski uređaj Plot Wave 300. Baziran je na LED laser tehnologiji. Odlike novog dizajna su čiste i jednostavne linije konstrukcije i kontrolni panel, koji se nalazi desno na vrhu mašine. Panel je intuitivan i jednostavan za upotrebu, a meniji pregledni i lako dostupni putem točkića za kontrolu. Ovakvo rešenje se u praksi pokazalo kao najpouzdanije i bez velikog broja promašenih klikova, kao na primer, kod touch screen tehnologije. U kontrolni panel je integrisan i USB priključak koji se koristi za prihvat fleš memorija, na koje se mogu smeštati skenirani fajlovi ili donositi fajlovi za štampu. Ova posle­dnja opcija je veoma korisna za kopi šopove u kojima se većina razmene fajlova i odvija putem fleš memorija. Levo od od kontrolnog panela postavljen je kontakt imidž skener (CIS) sa optičkom rezolucijom 600x600 dpi, koji korišćenjem Océ‑ovog imidž lodžik softvera (Image Logic software) daje izvanredne rezultate. Sam printer štampa rezolucijom 600x1200 dpi, velikom brzinom (oko 3,4 m/min) i tehnološki je najnapredniji u svom segmentu, jer koristi Océ Radiant Fusing tehnologiju za beskontaktno pečenje (vezivanje) tonera za papir. Ova tehnologija je sinonim za brzinu, pouzdanost i energetsku efikasnost. U fioku ispod skenera staju dve rolne papira, širine do E+ (36“) i dužine do 120 m. Sistem je opremljen nožem za sečenje papira, a odabir rolne u toku štampe vrši se automatski. Osim preko USB adaptera, Plot Wave 300 vezu sa spoljnim svetom ostvaruje preko kontrolera smeštenog u postolje mašine, a komunikacija se odvija preko UTP porta i Web baziranog softvera.
 
Skok na jedan drugi uređaj 
 
Color Wave 300 dosledno dizajnerski i funkcionalno prati koncept koji je ustanovio stariji brat. Korisniku obezbeđuje jednostavnost upotrebe i efikasnost u obavljanju
poslova koje imaju monohromatske mašine i, u isto vreme, svestranost poslova koje mogu obaviti potpuno kolor mašine. Zasnovana na ink džet tehnologiji i štampi upotrebom mastila. Novu vrednost Océ je ponudio kroz cenu crnog mastila i glave kako bi cenu ovakve crno‑bele štampe što više približio ceni otiska lasera.
 
Ono što na tržištu potpuno izdvaja ovaj uređaj jeste to što je on prvi potpuni all in one printer za korisnike dokumenata širokog formata. Odlikuju ga jednostavnost
upotrebe, štampa sa USB‑a i preko UTP mrežnog kontrolera upotrebom Web baziranog softvera za prihvat poslova (Job Submitter). Upotrebom predefinisanih stilova i automatskim prilagođavanjem kolornih profila skenera i printera, pritiskom samo jednom na Océ „zeleno dugme“, prva dobijena kopija ili sken su istovremeno i najbolji mogući rezultat. Čistoća skena i odstranjivanje prašine i ogrebotina sa originala postiže se upotrebom naprednog Océ Image Logic softvera.
 
Osim prihvata odštampane dokumentacije, prihvat na vrhu mašine ima i funkciju sušenja i „peglanja“ koje se obavlja strujanjem toplog vazduha kroz kanale okvira
za prihvat plotova. Ovom tehnikom se eliminiše slepljivanje i neprijatno kovrdžanje (rolovanje) dokumenata. Još jedna osobina koja karakteriše samo Océ modele, a modelu Color Wave 300 daje veliku prednost u klasi, jeste ta što korišćenjem dynamic switching tehnologije printer sam podešava brzinu i kvalitet štampe u zavisnosti od sadržaja delova fajla koji se štampa. Ako usred linijskog crteža imamo sliku, njen ispis se automatski poboljšava, a po završetku ispisa slike printer se sam vraća u linijski mod.
 
Zeleno i jednostavno
 
Kao i svim odgovornim kompanijama, i Océ‑u je „zeleni koncept“ u vrhu prioriteta, pa svaka nova mašina troši manje energije, a emisija štetnih supstanci (ozona, štetnost komponenti tonera) teži da bude približna nuli! Naravno, Océ je svoju misiju podigao i na viši nivo, te tako sada imamo starije modele, kao što su serije TDS 400/600, kojima je potpunom fabričkom reparacijom, uz prilagođavanje novim tehnologijama, „udahnut nov život“ i one su ponovo ponuđene tržištu pod nazivom premia class. Ovde se ne radi o pukom čišćenju mašina i zameni istrošenih delova, već o konceptu refabrikovanja i poboljšavanja starijih modela upotrebom novih tehnologija!
 
Svi Océ uređaji su namenjeni profesionalnoj upotrebi, Printing for professionals, pa i ova nova dva, što korisniku garantuje visoku pouzdanost i kvalitet. Time se povećava vrednost uloženih sredstava. Sa tačke gledišta menadžmenta kompanije koja investira, povećava se sigurnost na duži period i pojednostavljuje donošenje odluka o investiciji.
 
alt
 

PCPress - Oce ofanziva.pdf

Kontaktirajte nas :

Poštom:
Osa Računarski inženjering
Takovska 45/VI
11000 Beograd

Tel/fax:
+381 (11) 3290-362
+381 (11) 3291-353